ValueMedia helpt wetenschappers

Wie is ValueMedia

Oprichtster dr. Shanti van Dam werkte jarenlang voor de Publieke Omroep en voor vele andere media in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij ook een wetenschapper en weet zij als geen ander wat er komt kijken bij het doen van diepgaand onderzoek.

Vanuit haar expertise als media consultant en als tv en film producent spoort zij wetenschappers graag aan om hun kennis en kunde te delen met het grote publiek. Waardevol onderzoek verdient het om gezien te worden en de ontsluiting van de nieuwste resultaten van onderzoek draagt volgens haar bij aan de waardering voor wetenschap binnen de samenleving.

image004

Van nano- tot taalwetenschappen

ValueMedia onderneemt de strategie en uitvoering van mediaprojecten voor wetenschappelijke instellingen, individuele wetenschappers en researchteams. Wetenschappers worden geadviseerd over hoe zij hun doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe zij hun boodschap op de meest uitgewogen en toepasselijke manier in beeld kunnen laten brengen. De beste wetenschap is uiterst professioneel en in samenwerking met de beste deskundigen tot stand gekomen. ValueMedia claimt dat op dezelfde wijze ook de verbeelding van de beste wetenschap de hoogste standaarden verdient.

Research example

Zodoende produceerde en adviseerde ValueMedia eerder onder andere voor Oxford University, de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Utrecht, Google, TNO, en het Centre for the Humanities. ValueMedia helpt wetenschappers hun kennis en kunde te verbinden aan maatschappelijke invloed en de passie voor hun onderzoek in de schijnwerpers te plaatsen.

 

Documentaires en TVseries

ValueMedia heeft een brede visie op wetenschap en de media en weet de essentie en relevantie over te brengen van vakgebieden die uiteenlopen van de nano- tot de taalwetenschappen. ValueMedia produceert ook documentaires en TVseries. Recente projecten zijn onder andere: ‘De waarde van de Geesteswetenschappen‘, ‘Visionaries in Science’ en verschillende documentaires over archeologie en kunstgeschiedenis.

Available in: english